bolivar, cohiba, habanos, montecristo, romeo y julieta, Νέα, πούρα κούβας

Πούρα Κούβας: 5 Δημοφιλή Brands

COHIBA

Τα Cohiba είναι η ναυαρχίδα των πούρων Αβάνας. Δημιουργήθηκαν το 1966 για τον Πρόεδρο Fidel Castro στο τότε κρυφό αλλά πασίγνωστο πλέον, εργοστάσιο El Laguito. Αρχικά, κυκλοφορούσαν εκτός Κούβας ως δώρα για τους επικεφαλείς των κρατών και τους διπλωμάτες. Από το 1982 είναι διαθέσιμα σε περιορισμένες ποσότητες στην ελεύθερη αγορά. Το όνομα προέρχεται από μια αρχαία τάινο-ινδιάνικη λέξη για τα τσαμπιά από φύλλα καπνών, όπου οι Κολομβιανοί πρωτοείδαν να καπνίζονται από τους ιθαγενείς της Κούβας. Τα φύλλα των Cohiba αποτελούν την ‘’επιλογή της επιλογής’’ από τις 5 εκλεπτυσμένες Vegas de Primera στις περιοχές San Juan y Martines και San Luis της ζώνης Vuelta Abajo.

Μοναδικά μεταξύ των πούρων Αβάνας, πάνω από 3 είδη φύλλων γεμίσματος των Cohiba, τα seco, ligero, και το σπάνιο medio tiempo υφίστανται επιπλέον ζύμωση στα βαρέλια. Αυτή η μοναδική διαδικασία παράγει ξεχωριστό άρωμα και γεύση που μπορεί κανείς να βρεί μόνο στα πούρα Cohiba.

Το Cohiba περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές (Lineas). Αρχικά, υπάρχει το Linea Clasica, του οποίου τα έξι μεγέθη εισήχθηκαν μεταξύ του 1966 και του 1989. Έπειτα, υπάρχει το Linea 1492, πέντε μεγέθη τα οποία προωθήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της 500ης επετείου της άφιξης του Κολόμβου στην Κούβα. Το 2002 προστέθηκε ένα ακόμα μέγεθος, το εμβληματικό Siglo VI.

Το Linea Maduro 5 αποτελούμενο από τρία μεγέθη, το κάθε ένα τυλιγμένο με σκούρα φύλλα maduro και ειδικά παλαιωμένο για πέντε χρόνια, προωθήθηκε το 2007. Πιο πρόσφατα, το Linea Behike του οποίου τα τρία μεγέθη έκαναν τον ντεμπούτο τους το 2010, προστέθηκε ως η πιο αποκλειστική γραμμή όλων. Στο μείγμα γεμίσματός του, χρησιμοποιείται το σπάνιο medio tiempo φύλλο, το οποίο βρίσκεται μόνο μεταξύ μερικών από τα κορυφαία φύλλα των φυτειών καπνού και επιφέρει μια εξαιρετικά πλούσια γεύση.

Μέσω μιας τέτοιας συνεχούς καινοτομίας, η Cohiba διατηρεί τη θέση της στην κορυφή του κόσμου των πούρων. Έχει υπάρξει επίσης η πρώτη μάρκα Αβάνας που προσέφερε  τσιγάρο Reserva το 2002 και Gran Reserva το 2009, φτιαγμένα με καπνό ειδικά παλιωμένο για τουλάχιστον τρία και πέντε χρόνια αντίστοιχα.

Cohiba Esplendidos

121,25
Ring: 47 | Length: 17,8 cm Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Από ένα σαγηνευτικά γλυκό ξεκίνημα με έντονες νότες μελιού σε ένα παιχνιδιάρικο, πικάντικο καβουρδισμένο μεσαίο μέρος γεμάτο αρώματα βοτάνων, δάσους και ξηρών καρπών μέχρι το δυνατό τρίτο μέρος που θυμίζει καπουτσίνο με την κρεμώδη υφή του, αυτός ο ασύγκριτος καπνός του Cohiba Espléndidos είναι ένα ταξίδι περιπέτειας 2 ωρών! Κανένα άλλο πούρο Κούβας δεν έχει κάπνισμα τόσο πριγκιπικό όσο αυτό. Κάθε λάτρης του πούρου ΠΡΕΠΕΙ να έχει καπνίσει το Cohiba Espléndidos έστω μια φορά στη ζωή του!

Cohiba Esplendidos (box of 25)

3.031,25
Ring: 47 | Length: 17,8 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Από ένα σαγηνευτικά γλυκό ξεκίνημα με έντονες νότες μελιού σε ένα παιχνιδιάρικο, πικάντικο καβουρδισμένο μεσαίο μέρος γεμάτο αρώματα βοτάνων, δάσους και ξηρών καρπών μέχρι το δυνατό τρίτο μέρος που θυμίζει καπουτσίνο με την κρεμώδη υφή του, αυτός ο ασύγκριτος καπνός του Cohiba Espléndidos είναι ένα ταξίδι περιπέτειας 2 ωρών! Κανένα άλλο πούρο Κούβας δεν έχει κάπνισμα τόσο πριγκιπικό όσο αυτό. Κάθε λάτρης του πούρου ΠΡΕΠΕΙ να έχει καπνίσει το Cohiba Espléndidos έστω μια φορά στη ζωή του!

Cohiba Exquisitos

27,40
Ring: 33 | Length: 12,6 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Ένα λεπτό άρωμα χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πούρο, στο οποίο επιβεβαιώνονται όλες οι αρωματικές πτυχές του κλασικού γευστικού προφίλ της Cohiba. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα γνήσιο κουβανέζικο πούρο, με τα ασύγκριτα δερματώδη-ξυλώδη-πικάντικα χαρακτηριστικά που μόνο τα Habanos προσφέρουν. Χρόνος καπνίσματος 30-45 λεπτά.

Cohiba Exquisitos
(box of 5)

92,50
Ring: 33 | Length: 12,6 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Ένα λεπτό άρωμα χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πούρο, στο οποίο επιβεβαιώνονται όλες οι αρωματικές πτυχές του κλασικού γευστικού προφίλ της Cohiba. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα γνήσιο κουβανέζικο πούρο, με τα ασύγκριτα δερματώδη-ξυλώδη-πικάντικα χαρακτηριστικά που μόνο τα Habanos προσφέρουν. Χρόνος καπνίσματος 30-45 λεπτά.

Cohiba Genios

98,75
Ring: 52 | Length: 14,0 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Ενώ πολλά πούρα maduros εκτός Κούβας έχουν γεύση είτε αποξηραμένων φρούτων είτε κακάο, εδώ ξεδιπλώνεται ένας κόσμος γεύσεων με μαγευτική ποικιλία. Τα τυπικά κουβανέζικα αρώματα ξύλου έχουν ιδιαίτερο βάθος, με αποτέλεσμα να θυμίζουν περισσότερο δρυ παρά κέδρο. Επιπλέον, υπάρχει η κρεμώδης και απαλή γήινη υφή της κρέμας espresso, οι εξωτικές-πικάντικες νότες μπαχαρικών αλλά και μια μοναδική ώριμη γεύση γλυκού φρούτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα γευστικό προφίλ σχεδόν ασύγκριτης ποιότητας!

Cohiba Genios
(box of 25)

2.468,75
Ring: 52 | Length: 14,0 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Ενώ πολλά πούρα maduros εκτός Κούβας έχουν γεύση είτε αποξηραμένων φρούτων είτε κακάο, εδώ ξεδιπλώνεται ένας κόσμος γεύσεων με μαγευτική ποικιλία. Τα τυπικά κουβανέζικα αρώματα ξύλου έχουν ιδιαίτερο βάθος, με αποτέλεσμα να θυμίζουν περισσότερο δρυ παρά κέδρο. Επιπλέον, υπάρχει η κρεμώδης και απαλή γήινη υφή της κρέμας espresso, οι εξωτικές-πικάντικες νότες μπαχαρικών αλλά και μια μοναδική ώριμη γεύση γλυκού φρούτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα γευστικό προφίλ σχεδόν ασύγκριτης ποιότητας!

Cohiba Magicos

88,10
Ring: 52 | Length: 11,5 cm
Flavour: Medium to Full ΑΡΩΜΑ Εύκολα διακρίνονται οι τυπικές νότες Maduro, όπως κακάο, δασικό χώμα ή φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι καφέ στον ουρανίσκο, τα οποία είναι όλα αρμονικά συνδυασμένα. Οι βαριές ξύλινες αποχρώσεις της σειράς είναι, επίσης, ξεκάθαρες, ενώ η γλύκα παραμένει μάλλον συγκρατημένη. Ασυνήθιστη είναι μια σχεδόν αναζωογονητική μορφή μπαχαρικού. Όπως όλα τα "Maduro 5", πρόκειται για ένα εξαιρετικά γεμάτο σώμα Habanos, που τείνει να αρέσει περισσότερο στους έμπειρους καπνιστές.

MONTECRISTO

Τα Montecristo είναι η πιο γνωστή και πιθανώς η πιο αποδεκτή μάρκα πούρων Αβάνας σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς καπνιστές πούρων Αβάνας έναντι των οποίων κρίνονται άλλες μάρκες.

Το όνομα προέρχεται από τον ήρωα του διάσημου μυθιστορήματος του Alexandre Dumas , «Ο κόμης Μόντε Κρίστο», που αποτελούσε αγαπημένο βιβλίο για τους παραγωγούς πούρων (Torcedores)  στο εργοστάσιο που ιδρύθηκε το 1935.

Το αρχικό εύρος μεγεθών του Montecristo αποτελούνταν από μια στενή συλλογή αριθμημένη από το 1 έως το 5. Σήμερα αποτελείται από μία ευρεία ποικιλία vitolas για να καλύψει τις ανάγκες κάθε λάτρη των πούρων. Το 2004, εισήχθη το Edmundo μέγεθος δακτυλίου 52 προς αναγνώριση της τάσης για μεγάλα μεγέθη δακτυλίων, καθώς και μια μικρότερη έκδοση που ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα, το Petit Edmundo. Η λέξη Edmundo προήλθε από το όνομα του Edmundo Dantes, του ήρωα του μυθιστορήματος του Dumas.

To 2009 εισήχθη μία νέα σειρά, τα Montecristo Open, αποτελούμενα από τέσσερα μεγέθη, αναμειγμένα σε μία πιο ελαφριά γεύση από ότι τα άλλα μεγέθη του Montecristo. Η συγκεκριμένη σειρά στόχευε σε μία νέα γενιά καπνιστών που απολάμβαναν τις υπαίθριες εξορμήσεις.

Τα εξαιρετικά ισορροπημένα μίγματα του Montecristo, δημιουργούνται αποκλειστικά από επιλεγμένα φύλλα γέμισης και σύνδεσης από την ζώνη Vuelta Abajo, στην οποία φιλοξενούνται τα πιο εκλεπτυσμένα φύλλα καπνού σε όλο τον κόσμο.

Τόσο η μέτρια όσο και η πλήρη γεύση, που βρίσκονται στη Open σειρά, προσφέρουν διακεκριμένο άρωμα και είναι εξίσου ελκυστικές στους έμπειρους καπνιστές.

ROMEO Y JULIETA

Τα Romeo y Julieta πήραν την ονομασία τους από το πασίγνωστο μυθιστόρημα του William Sheakespeare και ξεκίνησαν την πορεία τους ως πούρα Αβάνας το 1875.

Η μάρκα αύξησε τη διεθνή της φήμη κατά τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα υπό την καθοδήγηση του Δον Pepin Rodriguez, ενός ταλαντούχου υποστηρικτή, ο οποίος ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγνώρισαν τη δύναμη του πούρων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας του, τουλάχιστον 20.000 διαφορετικές μπάντες πούρων χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή.

Ο Winston Churchil έγινε λατρευτής της μάρκας. Μετά την επίσκεψή του στην Αβάνα το 1946, το όνομά του όχι μόνο τιμάται σε ένα είδος, αλλά έχει χρησιμεύσει και για να περιγράψει το πιο διάσημο μέγεθος της μάρκας, Romeo y Julieta Churchills.

Ο 21ος αιώνας έχει υποδεχθεί την άφιξη δύο επιπλέον μεγεθών χρησιμοποιώντας το όνομα του. Το πρώτο που ονομάζεται Short Churchills, ένα μέγεθος  που έλειπε από το εύρος των πούρων, προστέθηκε το 2006. Το δεύτερο που ξεκίνησε στο 12ο Festival del Habano το 2010, ήταν το Wide Churchills, το οποίο διαθέτει ένα δακτύλιο μεγέθους 55 για να σηματοδοτήσει την τάση μεταξύ των ενθουσιαστών για πιο διευρυμένα vitolas.

Τα Romeo y Julieta έχουν ισορροπημένο και αρωματικό μίγμα από επιλεγμένα φύλλα γέμισης και σύνδεσης από την ζώνη Vuelta Abajo. Σήμερα, τα Romeo y Julieta είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μεγεθών και χειροποίητων fillers.

BOLIVAR

Ο Simon Bolivar ήταν μια από τις σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες του 19ου αιώνα που απελευθέρωσε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής από την ισπανική κυριαρχία.

H μάρκα Bolivar δημιουργήθηκε το 1902 και εδρεύει σήμερα στο εργοστάσιο Partagas στην καρδιά της Αβάνας. Ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το πούρο Αβάνας που πήρε το όνομά του από μια τόσο ισχυρή φιγούρα συνδυάζεται για να ταιριάζει με τη δύναμή του. Το Bolivar είναι ένα από τα ισχυρότερα, πιο γεμάτα πούρα Αβάνας. Διαθέτει έναν απαράμιλλο πλούτο γεύσης στο μείγμα γέμισης και σύνδεσης από φύλλα καπνού της ζώνης Vuelta Abajo που το καθιστούν ένα από τα πιο αποδεκτά πούρα μεταξύ έμπειρων καπνιστών.

Όλα τα μεγέθη του Bolivar περιλαμβάνουν χειροποίητους fillers. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις πούρων που αγαπούν τις έντονες και δυνατές γεύσεις.

Bolivar Belicosos Finos

24,15
Ring: 52 | Length: 14,0 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 45-60 minutes

Bolivar Belicosos Finos (box of 25)

603,75
Ring: 52 | Length: 14,0 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 45-60 minutes

Bolivar Petit Coronas

15,10
Ring: 42 | Length: 12,9 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Petit Coronas
(box of 25)

377,50
Ring: 42 | Length: 12,9 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Royal Coronas

18,10
Ring: 50 | Length: 12,4 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Royal Coronas
(box of 25)

452,50
Ring: 50 | Length: 12,4 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Tubos No 2

12,25
Ring: 42 | Length: 12,9 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Tubos No 2
(box of 25)

306,25
Ring: 42 | Length: 12,9 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

Bolivar Tubos No 3

13,00
Ring: 34 | Length: 12,5 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 20-30 minutes

Bolivar Tubos No 3
(box of 25)

325,00
Ring: 34 | Length: 12,5 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 20-30 minutes

H. UPMANN

Ο Herman Upmann ήταν τραπεζίτης από τη Γερμανία που αγαπούσε τόσο τα κουβανέζικα πούρα ώστε να μετακομίσει στην Αβάνα το 1844 και να εργαστεί ως τραπεζίτης και κατασκευαστής πούρων ταυτόχρονα. Η τράπεζα όμως έκλεισε στις αρχές της δεκαετίας του 1920, αλλά τα πούρα του παραμένουν ως ένα καλό παράδειγμα κομψού, ελαφριού έως μεσαίου αρωματικού πούρου Αβάνας. Το μείγμα της Upmann αποτελείται αποκλειστικά από φύλλα καπνού γέμισης και σύνδεσης που καλλιεργούνται στη ζώνη Vuelta Abajo.

Χαρακτηρίζονται από ελαφριά έως μέτρια γεύση και μεταξύ των πιο γνωστών μεγεθών Upmann βρίσκονται τα Magnum 46 και Magnum 50, που εισήχθη το 2008. Άλλα γνωστά μεγέθη είναι το Sir Winston, το Connoiseur No. 1 και το μικρότερο vitolas Corona Junior και Half Corona, που εισήχθη το 2011.

Όλα τα μεγέθη πούρων Upmann διαθέτουν μακριούς χειροποίητους fillers.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση