Νέα, υγραντήρες πούρων

Υγραντήρες Πούρων: Τι είναι και γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα για τα πούρα σας

Χρειάζομαι υγραντήρα για τα πούρα μου;

Πρώτα απ ‘όλα, εάν δεν έχετε ακόμα μεγάλη συλλογή πούρων, ίσως να μην χρειαστείτε ακόμη υγραντήρα. Ορισμένα εύχρηστα οικιακά αντικείμενα, όπως τσάντες με φερμουάρ μπορούν να χρησιμεύσουν στην αποθήκευση των πούρων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας προσωρινό υγραντήρα από ένα ψυγειάκι ή ένα καλά σφραγισμένο τάπερ.

Εάν είστε πολύ προσεκτικοί και ανησυχείτε μήπως αφυδατωθούν τα πούρα σας ή μουχλιάσουν, αλλά δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να αγράσετε ένα πραγματικό υγραντήρα ακόμα, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική τσάντα υγραντήρα.

Τι ακριβώς είναι ο υγραντήρας;

Ο υγραντήρας είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο δοχείο αποθήκευσης για πούρα. Διατηρεί ισορροπία μεταξύ θερμοκρασίας και υγρασίας που απαιτείται για να διατηρηθεί ένα πούρο σε ιδανική κατάσταση. Δεν πρόκειται για ένα πλήρως σφραγισμένο περιβάλλον, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση μούχλας. Αντ ‘αυτού, επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ενώ διατηρεί τα πούρα σας στα καλύτερή τους κατάσταση.

Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν ξύλο ισπανικού κέδρου για την εσωτερική επένδυση των υγραντήρων. Αυτός ο τύπος ξύλου είναι όμορφος και λειτουργικός. Μπορεί να αντέξει την υγρασία χωρίς στρέβλωση ή παραμόρφωση με την πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με πολλούς άλλους τύπους ξύλου. Οι υγραντήρες διατίθενται σε όλα τα μεγέθη – από προσωπικές και φορητές συσκευές, έως υγραντήρες μεγέθους δωματίου.

Εάν είστε νέοι στη συλλογή πούρων και θέλετε απλώς να βεβαιωθείτε ότι τα πούρα σας θα παραμείνουν σε ιδανική κατάσταση, ένας προσωπικός υγραντήρας είναι αρκετός. Αυτά τα μικρά, σχετικά ελαφριά μοντέλα μπορούν να κρατήσουν δεκάδες πούρα και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Τι μέγεθος υγραντήρα πρέπει να αγοράσω;

Ανάλογα με τον αριθμό των κουτιών πούρων που θα έχετε και δεδομένου ότι ένα κουτί μπορεί να χωρέσει έως και 25 πούρα, μπορείτε να υπολογίσετε πόσο χώρο θα χρειαστείτε. Η αγορά ενός υγραντήρα ελαφρώς μεγαλύτερου από αυτό που νομίζετε ότι θα χρειαστείτε είναι μια καλή επιλογή. Αυτό σας δίνει περισσότερη ευελιξία χωρίς να χάνετε χώρο – έτσι μπορείτε να επεκτείνετε τη συλλογή σας χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε αμέσως μεγαλύτερο υγραντήρα. Εάν έχετε μόλις αρχίσει τη συλλογή πούρων και έχετε ακόμη λίγα, ένα ακρυλικό υγραντικό βάζο θα ήταν τέλειο.

Εάν έχετε ξεκινήσει τη συλλογή εδώ και μερικούς μήνες και θέλετε να συνεχίσετε αυτήν την ασχολία ως χόμπι,  μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα μικρής έως μεσαίας χωρητικότητας. Συνήθως αυτά μπορούν να κρατήσουν από 20 πούρα έως και 100 πούρα.

Πώς να κατασκευάσω τον υγραντήρα μου;

Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για να βάλετε μέσα στον υγραντήρα, καθώς και ένα ψηφιακό υγρόμετρο – αυτό είναι ένα όργανο που μετρά την υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε πάντα εάν ο υγραντήρας λειτουργεί στις ιδανικές του ρυθμίσεις. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την υγρασία μεταξύ 68% και 72% και τη θερμοκρασία στους 65-70 ° F περίπου.

Για να ενεργοποιήσετε το υγραντήρα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μερικά βήματα.

  • Προετοιμάστε τη συσκευή υγρασίας. Είναι η συσκευή μέσα στον υγραντήρα που διατηρεί σταθερό το επίπεδο υγρασίας του εσωτερικού. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο, πιθανότατα θα πρέπει να το γεμίσετε με αποσταγμένο νερό ή προπυλενογλυκόλη. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες.
  • Σκουπίστε το εσωτερικό και αφήστε το να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο νερό και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς, συνήθως περίπου μία ώρα.
  • Τοποθετήστε ένα μικρό ποτήρι απεσταγμένο νερό μέσα στον υγραντήρα. Βάλτε και εκεί το υγρόμετρο και το θερμόμετρο.
  • Περιμένετε 48 ώρες. Παρακολουθήστε το ποτήρι έτσι ώστε ποτέ να μην είναι εντελώς άδειο. Αναπληρώστε το χαμένο νερό καθώς τα εσωτερικά τοιχώματα του υγραντήρα το απορροφούν.
  • Είναι έτοιμο! Παρακολουθήστε το επίπεδο υγρασίας για μερικές ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερό.

Για πιο μακροπρόθεσμη υγρασία, θα χρειαστείτε αυτά τα μικρά βάζα ή σωληνάρια υγραντικών χαντρών. απλά προσθέστε νερό και οι χάντρες θα απελευθερώσουν αργά την υγρασία, όπως απαιτείται, για να διατηρήσετε αυτήν την υγρασία στο 65-70%.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σωστή ρύθμιση, μην ανησυχείτε. Τα στυλ υγρασίας είναι πολλά και απαιτούν διαφορετική ρύθμιση και συντήρηση. Χρειάζεται χρόνος και  άφθονος πειραματισμός, ώστε να βρείτε το ιδανικό κλίμα και τα πούρα που σας ευχαριστεί.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση