habanos, Νέα, πούρα κούβας, πουροκόπτες, υγραντήρες πούρων

Πούρα: Ένας Οδηγός για αρχάριους – Βρες το πούρο που σου ταιριάζει

Ακριβώς όπως το να επιλέξεις ένα εξαιρετικό ουίσκι ή το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις, το να βρεις το κατάλληλο πούρο είναι συνήθως ζήτημα προσωπικού γούστου.

Ιδιαίτερα δε για όσους είναι νέοι στον κόσμο των πούρων, το να αντιληφθείτε πώς φτιάχνεται ο καπνός και πώς γίνεται η επεξεργασία του είναι το πρώτο βήμα που απαιτείται για να αποκτήσετε μια σχετική γνώση γύρω από τον κόσμο των πούρων.

Έχοντας αυτά υπόψη, ας ξεκινήσουμε να έχουμε μια πιο ενδελεχή ματιά στους παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη γεύση, το άρωμα και την εμπειρία που θα αποκομίσει τελικά ο καπνιστής από το πούρο του.

Μέγεθος, σχήμα και σύνθεση

Ενώ μερικά από τα μυστικά της εμπορικής επιτυχίας κάποιων από τα πιο θρυλικά πούρα έχουν να κάνουν με τις συνθήκες ανάπτυξής και ζύμωσης, 3 είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του πούρου: το σχήμα, το μέγεθος και η σύνθεση.

Μέγεθος πούρου

Το μέγεθος των πούρων μετριέται με δύο διαστάσεις: τη διάμετρό του και το μήκος του. Ένα περίτεχνο ισπανικό σύστημα ονομάτων προσδιορίζει τα διαφορετικά μεγέθη των πούρων από το μικροσκοπικό Cigarillo έως και το Double Corona.

Όσο πιο μεγάλο και παχύ είναι ένα πούρο, τόσος μεγαλύτερος είναι και ο χρόνος καπνίσματος, και αντίστροφα.

Σχήμα πούρου

Το Corona θεωρείται επίσης το βασικό τυπικό σχήμα για τα πούρα. Πρόκειται για σχήμα σε απόλυτη ευθεία, με κυλινδρικό σώμα, ανοιχτό άκρο και στρογγυλό καπάκι. Πρόκειται ουσιαστικά για ό,τι ακριβώς σκέφτεστε όταν φαντάζεστε ένα πούρο.

Σε μεγάλο βαθμό, το Corona έχει γίνει το τυπικό σχήμα πούρων λόγω του πόσο εύκολο είναι να κυλήσουν σε σύγκριση με τα Figurados, ή πούρα με ακανόνιστο σχήμα.

Σύνθεση πούρου

Από τι είναι όμως φτιαγμένο ένα πούρο;

Κάθε πούρο είναι φτιαγμένο από τρεις τύπους από φύλλα καπνού:
Ένα περιτύλιγμα, ένα συνδετικό υλικό και το γέμισμα, που όλα συμβάλλουν στη μοναδική γεύση και τα χαρακτηριστικά καπνίσματος κάθε συγκεκριμένης μάρκας.

Υπάρχουν ασφαλώς πάρα πολλές μάρκες από τις οποίες και μπορείτε να επιλέξετε. Μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από πούρα.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να αγοράσετε Πούρα Κούβας:

Ενώ στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να βρείτε Πούρα Ονδούρας:

Καθώς και Πούρα Αγιου Δομίνικου:

Ενώ το μέγεθος και το σχήμα είναι αρκετά τυποποιημένα, η μοναδική σύνθεση ενός πούρου προέρχεται ουσιαστικά από τον καπνό που το παράγει.

Επειδή το περιτύλιγμα καθορίζει μεγάλο μέρος της γεύσης και του συνολικού χαρακτήρα του πούρου, είναι εύκολα το πιο ακριβό συστατικό ενός πούρου – και ένας εύκολος τρόπος να κριθεί η ποιότητα του πούρου με μια ματιά.

Τα ελαφρύτερα περιτυλίγματα θα παράγουν ελαφρότερο καπνό, ενώ τα πιο βαριά περιτυλίγματα παράγουν μια σχετικά βαριά γεύση.

Κάτω από το περιτύλιγμα, μια διπλωμένη συλλογή φύλλων καπνού (το γέμισμα) συγκρατείται στη θέση του από ένα παχύ και ανθεκτικό συνδετικό. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πούρου και η στεγανότητα με την οποία συσκευάζεται το γέμισμα θα συμβάλει στο χρόνο που θα χρειαστεί για να καεί το πούρο. Πυκνότερα γεμίσματα παράγουν μεγαλύτερους χρόνους καπνίσματος.

Οι διαφορετικοί τύποι πούρων

Κάθε πούρο, λοιπόν, είναι ένα αποκορύφωμα μεγέθους, σχήματος και σύνθεσης σε μια τεράστια κατηγορία από διαφορετικές γεύσεις.

Καθώς ψάχνετε σε αυτήν τη λίστα, αναλογιστείτε για τυχόν εμπειρίες που μπορεί να έχετε απολαύσει με τα πούρα που έχετε μέχρι στιγμής καπνίσει: Ήταν το πούρο ελαφρύ ή βαρύ;

Ήταν μεγάλα πούρα με μεγάλη διάρκεια καπνίσματος; Ποια γεύση σας άρεσε ή δεν σας άρεσε;

Το καλύτερο μέγεθος πούρου για αρχάριους

Οι αρχάριοι σχετικά με τον κόσμο των πούρων συχνά κατακλύζονται από την ποικιλία των μεγεθών, των σχημάτων και των γεύσεων που προσφέρονται.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για οποιονδήποτε αρχάριο να ξεκινήσει: Επιλέξτε ένα Corona, καθώς είναι το σημείο αναφοράς με βάση το οποίο οι παραγωγοί πούρων αξιολογούν το προφίλ γεύσης και διάρκειας καπνίσματος και των άλλων μεγεθών.

Παραμείνετε στο τυπικό μέγεθος Corona και θα μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις άλλες κατηγορίες χωρίς να χαθείτε μέσα σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών. Όταν δεν μπορείτε να βρείτε Corona, το Robusto είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση καθώς προσφέρουν μια ελαφρώς πιο έντονη γεύση με παρόμοιο χρόνο καπνίσματος.

Πώς να κόψετε σωστά ένα πούρο

Αυτό είναι κάτι που όλοι οι άντρες που καπνίζουν πούρα πρέπει να γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Δεν περιλαμβάνει: Ψαλίδι, μαχαίρια Ελβετικού Στρατού ή τα δόντια σας. Ειδικά όχι τα δόντια σας!
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη επιλογή κοπής είναι η ευθεία κοπή.
Χρησιμοποιήστε έναν πουροκόφτη για να κόψετε το κεφάλι με μία κίνηση και να αφήσετε το περιτύλιγμα άθικτο.

Κόψτε το καπάκι στο “κεφάλι” για να δημιουργήσετε αρκετό άνοιγμα για να το καπνίζετε άνετα χωρίς να παραμορφώνετε το σχήμα του πούρου.

 

 

Μην κόβετε πολύ μακριά κάτω! Εάν περάσετε το σημείο από όπου τελειώνει το καπάκι (κοιτάξτε προσεκτικά και θα παρατηρήσετε τη διαφορά ανάμεσα στο περιτύλιγμα και το κάλυμμα), τότε το πούρο μπορεί να ξετυλίξει.

Αυτό, προφανώς, είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία καπνίσματος επειδή ολόκληρο το πούρο καταρρέει στα χέρια σας. Κόψτε πάνω από τη γραμμή όπου τελειώνει το καπάκι και θα είστε εντάξει.

Πώς θα ανάψετε το πούρο

Πρώτα απ’ όλα, θα χρειαστείτε έναν αναπτήρα βουτανίου. Οι τυπικοί αναπτήρες, οι απλοί δηλαδή που θα βρείτε στην αγορά δεν θα κάψουν αρκετά ζεστά ή δε θα ανάψουν αρκετά, και μπορεί γρήγορα να οδηγήσουν σε άνιση καύση και μια κακή εμπειρία καπνίσματος.

Σπίρτα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, αλλά απαιτούν πολύ περισσότερη ικανότητα και ενδέχεται να κάνετε λάθη.

 

Πώς να καπνίσετε ένα πούρο με το σωστό τρόπο

Ένα πούρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πολύ μεγάλο τσιγάρο – είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη συντροφιά φίλων και να απομακρυνθείτε για λίγο από τους εξοντωτικούς ρυθμούς τις καθημερινότητας.

Πώς καπνίζετε πούρο; Είναι πολύ απλό:

– Εισπνεύσετε το πούρο
– Κρατήστε τον καπνό στο στόμα σας
– Απόλαυσέ το
– Φυσήξτε το από το στόμα σας
– Ενώ καπνίζετε, περιστρέψτε αργά το πούρο για να υπάρχει ένα ομοιόμορφο κάψιμο

Χρήσιμες Συμβουλές για τα Πούρα: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

– Μην ανάβετε το πούρο σας από κάποιον άλλο. Αυτό θα κάνει το πούρο να κάψει άνισα. Αντί αυτού, ζητήστε να δανειστείτε τον καλύτερο αναπτήρα που είναι διαθέσιμος στο δωμάτιο.

– Τα πούρα δεν προορίζονται για κοινή χρήση, για λόγους υγιεινής. Μην ζητήσετε από τον φίλο σας να δοκιμάσει ένα πούρο του πούρου του – γράψτε τις λεπτομέρειες του πούρου στο σημειωματάριό σας και δοκιμάστε το αργότερα.

– Να είστε προσεκτικοί για το πού φυσάτε τον καπνό σας. Τα πούρα μπορεί να είναι δυσάρεστα για τους μη καπνιστές, οπότε βεβαιωθείτε πάντα ότι τα άτομα γύρω σας είναι άνετα με τον καπνό.

– Μη μεταχειρίζεστε το πούρο σας όπως θα κάνατε με ένα τσιγάρο όταν το καπνίσετε. Απλά απλώστε το στο τασάκι και θα καεί από μόνο του.

Related Posts