Νέα, πούρα κούβας, πουροκόπτες, υγραντήρες πούρων

Πούρα: Ο απόλυτος Οδηγός για το Κάπνισμα Πούρων

Είτε ξεκινάτε τώρα το κάπνισμα πούρων είτε ψάχνετε περισσότερο premium πληροφορίες, ο οδηγός θα σας βοηθήσει να γίνετε ένας καλά εκπαιδευμένος καπνιστής πούρων!

Ποιο πούρο πρέπει να αγοράσω ως αρχάριος;

Πριν ακόμη μάθετε πως θα κόψετε, ανάψετε και καπνίσετε ένα πούρο, πρέπει να κάνετε κάτι πολύ πιο βασικό: Να το αγοράσετε!

Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά πούρα στο κατάστημά μας με μια απλή αναζήτηση σε βασικές κατηγορίες (π.χ. Πούρα Κούβας, Πούρα Αγίου Δομίνικου κλπ).

ΠΟΥΡΑ ΚΟΥΒΑΣ (415)

ΠΟΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΙΝΙΚΟΥ (144)

ΠΟΥΡΑ DAVIDOFF (77)

Η επιλογή ωστόσο του πρώτου πούρου μοιάζει με το ταξίδι με σχεδία μέσα στον ωκεανό: Πάρα πολλές πληροφορίες που ίσως δυσκολεύεστε να αφομοιώσετε καθώς υπάρχει τεράστια ποικιλία από brands, σχήματα, μεγέθη και χρώματα να επιλέξετε. Σίγουρα η επιλογή μπορεί να είναι κουραστική και δύσκολη.

Τι προτείνουμε:

Η πρότασή μας εφόσον είστε αρχάριος, είναι να διαλέξετε ένα μικρότερο πούρο καθώς συνήθως τα πιο μικρά πούρα είναι και πιο ήπια στο κάπνισμα. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με πούρα που είναι ήπιας γεύσης καθώς τα πιο έντονα πούρα είναι συνήθως υπερβολή για τους εντελώς αρχάριους.

Παρότι όμως είστε αρχάριοι, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να διαλέξετε κάτι φθηνό, καθώς ο καπνός χαμηλότερης ποιότητας μπορεί να μην ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία και να σας απομακρύνει από το κάπνισμα πούρων. Μπορείτε να βρείτε premium πούρα σε πολύ καλές τιμές. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτή την επιλογή, μερικές πολύ καλές προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

Bolivar Royal Coronas

14,50
Ring: 50 | Length: 12,4 cm
Flavour: Full
Country of production: Cuba
Manufacturer: Habanos SA
Wrapper: Habanos
Filler: Habanos
Binder: Habanos
Duration: 30-45 minutes

To μέγεθος του πούρου έχει σημασία

Πρόκειται για την πλέον βασική επιλογή που έχετε να κάνετε. Κάθε πούρο χαρακτηρίζεται από το μήκος το σχήμα και τη διάμετρο (δαχτυλίδι) του. Υπάρχει προφανώς τεράστια ποικιλία από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία συνοψίζονται εν ολίγοις στην παρακάτω εικόνα.

Πρέπει να γνωρίζετε πως τα πούρα διακρίνονται από το μήκος τους και από τη διάμετρο του δαχτυλιδιού. Είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή τους.

Πόσο πρέπει να πληρώσω για ένα πούρο υψηλής ποιότητας

Πρόκειται για μια ερώτηση η οποία συνήθως δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Κι αυτό γιατί ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν γνώση από πούρα θεωρούν πως πρέπει να δώσουν μια περιουσία για να αποκτήσουν ένα ποιοτικό πούρο, η αλήθεια δεν είναι αυτή.

Υπάρχουν πραγματικά ποιοτικά πούρα που οι τιμή τους είναι και χαμηλότερη από 10 Ευρώ.
Ασφαλώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων που επηρεάζουν την τιμή ενός πούρου όπως το brand και η ιστορία που κουβαλάει, η ηλικία του καπνού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του πούρου, το μέγεθος του πούρου, τον αριθμό των πούρων που θα αγοράσετε κλπ.

Αγοράζοντας από ένα φημισμένο brand

Επειδή ακριβώς τα διάσημα brands κουβαλούν και μια τρομερή φήμη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κακών απομιμήσεών τους στην αγορά, ιδιαίτερα δε για τα πασίγνωστα πούρα κούβας.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε 3 κορυφαία πούρα κούβας που ακόμη και αρχάριοι καπνιστές γνωρίζουν:

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε από τα συγκεκριμένα brands μπορείτε να βρείτε εδώ μερικά εξαιρετικά πούρα από το κατάστημά μας και να προβείτε σε online αγορά.

Για τα πούρα Bolivar εδώ:

Για τα πούρα Cohiba εδώ:

Για τα πούρα Romeo Y Julieta εδώ:

Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε καταστήματα που φέρουν όλες τις προδιαγραφές και είναι γνωστά στο χώρο της παροχής πούρων υψηλής ποιότητας, όλα τα κορυφαία brands φέρουν πιστοποιήσεις και ετικέτες από τον κατασκευαστή που αποδεικνύουν ότι είναι τα πρωτότυπα και όχι απομιμήσεις της αγοράς.

ΑΓΟΡΑ ΠΟΥΡΟΥ

Αφού λοιπόν έχετε πλέον προχωρήσει στην αγορά, πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα στη λίστα!

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πουροκόπτη για να κόψετε το πούρο. Και ναι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσετε αυτό το βήμα χρησιμοποιώντας ένα απλό μαχαίρι (ή ακόμα χειρότερα τα δόντια σας!). Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν ενδεδειγμένο πουροκόπτη ώστε να κόψετε το πούρο ακριβώς με το σωστό τρόπο.

Δείτε που μπορείτε να βρείτε έναν τέτοιο πουροκόπτη:

Colibri Quasar Cigar Triple Punch Cutter – Blue

69,00
Ο κόπτης πούρων Colibri Quasar Punch είναι σχεδιασμένος με 3 πυραμίδες, προκειμένου η κάθε μία από αυτές να παρέχει τη

Colibri Quasar Cigar Triple Punch Cutter – Metallic Black

69,00
Ο κόπτης πούρων Colibri Quasar Punch είναι σχεδιασμένος με 3 πυραμίδες, προκειμένου η κάθε μία από αυτές να παρέχει τη

Colibri Quasar Cigar Triple Punch Cutter – Metallic Charcoal

69,00
Ο κόπτης πούρων Colibri Quasar Punch είναι σχεδιασμένος με 3 πυραμίδες, προκειμένου η κάθε μία από αυτές να παρέχει τη

Colibri Quasar Cigar Triple Punch Cutter – Red

69,00
Ο κόπτης πούρων Colibri Quasar Punch είναι σχεδιασμένος με 3 πυραμίδες, προκειμένου η κάθε μία από αυτές να παρέχει τη

Colibri Quasar Cigar Triple Punch Cutter – Silver

69,00
Ο κόπτης πούρων Colibri Quasar Punch είναι σχεδιασμένος με 3 πυραμίδες, προκειμένου η κάθε μία από αυτές να παρέχει τη

Colibri Quasar Desktop Cigar Cutter Black
V-Cut & S-Cut

197,00
Ο επιτραπέζιος κόπτης πούρων Colibri Quasar συνδυάζει δύο επιλογές κοπής: Τη V-Cut και τη Straight Cut. Η πλευρά V-Cut κόβει

Colibri Quasar Desktop Cigar Cutter Gun Metal
V-Cut & S-Cut

197,00
Ο επιτραπέζιος κόπτης πούρων Colibri Quasar συνδυάζει δύο επιλογές κοπής: Τη V-Cut και τη Straight Cut. Η πλευρά V-Cut κόβει

Αφαιρούμε το brand πριν καπνίσουμε ένα πούρο;

Πρόκειται για ένα ερώτημα που δεν απασχολεί μόνο τους αρχάριους καπνιστές αλλά και πιο έμπειρους. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά για την κάθε περίπτωση.

Μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της αφαίρεσης του brand καθώς όταν καπνίζετε το πούρο και η ετικέτα αρχίζει να καίγεται, το πούρο σας θα έχει γεύση καμένου χαρτιού, κάτι που σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, πολλοί είναι αυτοί που απομακρύνουν την ετικέτα  πριν το κάπνισμα του πούρου.

Από την άλλη, όταν διώχνουμε την ετικέτα, ενδέχεται κάποιες φορές μαζί με την ετικέτα να αφαιρεθεί και ένα μικρό μέρος από το περιτύλιγμα, κάτι που θα επηρεάσει τη δομή του πούρου και θα αλλοιώσει συνολικά την εμπειρία καπνίσματος.

Πώς ανάβουμε το πούρο

Έχουμε αναφερθεί και σε άρθρα στο παρελθόν πως η καλύτερη τακτική είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα πούρων βουτανίου και όχι τους κλασικούς αναπτήρες που χρησιμοποιούμε για τα απλά τσιγάρα.

Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικούς αναπτήρες για το πούρο σας εδώ:

Πώς καπνίζουμε το πούρο

Αυτό είναι επίσης κάτι που θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση.

Μην εισπνέετε!

Η βασική οδηγία για το κάπνισμα είναι ότι δεν πρέπει να εισπνέετε τον καπνό. Σε αντίθεση με τον καπνό του τσιγάρου, τα πούρα δεν εισπνέονται, καθώς υπάρχει πάρα πολύ καπνός αν το κάνετε θα έχετε πολύ έντονο βήχα! Όταν αναφέρεται ότι «φουμάρουμε» ένα πούρο, είναι αρκετά κυριολεκτικό. Αντί να εισπνέετε στους πνεύμονες, τραβήξτε τον καπνό στο στόμα σας, κρατήστε τον για λίγο και, στη συνέχεια, εκπνεύστε τον.

Ανεξάρτητα από εάν είστε έμπειρος ή άπειρος καπνιστής πούρων, θα πρέπει να «καπνίζετε» το πούρο περίπου κάθε 1 ή 2 λεπτά.

Το πιο γρήγορο κάπνισμα μπορεί να κάνει το πούρο να καίγεται γρήγορα και να σας δημιουργήσει μια δυσάρεστη αίσθηση. Ωστόσο, το να μην καπνίσετε για περισσότερο από λίγα λεπτά θα κάνει το πούρο να σβήσει.

Η καλύτερη λοιπόν προσέγγιση είναι ένα αργό και σταθερό κάπνισμα. Όσο το πούρο καίγεται και γίνεται μικρότερο σε μέγεθος, τόσο θα επεκταθεί και ο χρόνος ανάπαυσης πριν καπνίσετε ξανά.

Πώς σβήνουμε ένα πούρο;

Ο καλύτερος τρόπος για να σβήσει ένα πούρο είναι απλά να το αφήσετε μόνο του να σβήσει. Τα πούρα δεν πρέπει να τα πιέζετε σε ένα σταχτοδοχείο όπως κάνετε με τα τσιγάρα. Εάν το κάνετε, σύντομα θα το μετανιώσετε καθώς θα αναδυθεί μια άσχημη μυρωδιά.

Πώς αποθηκεύουμε τα πούρα

Εάν απλά θέλετε να καπνίσετε ένα πούρο λίγο μετά την αγορά του, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευσή του.

Εάν όμως αποφασίσετε πως θέλετε να καπνίζετε πούρα σε πιο τακτική βάση, τότε η καλύτερη μέθοδος είναι να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα πούρων ώστε να διατηρείτε τη συλλογή με τα πούρα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Χωρίς τον υγραντήρα, τα πούρα ξεραίνονται, κάτι που μπορεί να κάνει το πούρο να καίγεται πιο γρήγορα ή να χάσει μέρος της γεύσης του και να μειώσει την απόλαυσή του καπνίσματος.

Ένας υγραντήρας πούρων χρειάζεται για να διατηρεί τα πούρα φρέσκα και στην κατάλληλη υγρασία ώστε να σας παρέχει τη μέγιστη δυνατή εμπειρία καπνίσματος.

Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικούς υγραντήρες πούρων εδώ:

Αλλά και να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τους υγραντήρες πούρων:

Partagas Serie D No.4: Διαχρονική απόλαυση – Ένα ξεχωριστό review για ένα ξεχωριστό πούρο

Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση ενός καλού πούρου αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε και έχετε μπερδευτεί από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο, τότε μπορείτε απλά να μείνετε σε κάποιες σταθερές και «σίγουρες» επιλογές! Μία από αυτές είναι το Partagas Νο4 από τη σειρά D. Σχετικά με το συγκεκριμένο πούρο Εταιρία παραγωγής: Habanos S.A. Προέλευση: Κούβα Περιτύλιγμα: Κούβα Πληρωτικό: Κούβα Ένταση: Μέτριο προς γεμάτο Μέγεθος: Robusto με...

Continue reading

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή απόλαυση!

Related Posts