bolivar, cohiba, davidoff, habanos, montecristo, Νέα, πούρα κούβας

Μέχρι ποιό σημείο πρέπει να καπνίσετε ένα πούρο

Οι έμπειροι καπνιστές σίγουρα θα γνωρίζουν να απαντήσουν στη συγκεκριμένη ερώτηση. Εκ πρώτης όψης φαίνεται ένα ερώτημα που θα απασχολήσει περισσότερο τους αρχάριους καπνιστές και αυτούς που ξεκινάνε τώρα να γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο των πούρων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί και σημείο αναφοράς ακόμη για ανθρώπους που καπνίζουν χρόνια πούρα και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Σίγουρα όταν ξεκινάτε το κάπνισμα ενός πούρου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ποιο είναι το σημείο που θα σταματήσετε το κάπνισμα. Καπνίζετε λίγο μετά τη μέση του πούρου ή το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να σιγοκαίει τα δάχτυλα;

Ας διερευνήσουμε λοιπόν ένα θέμα που συζητείται μόνιμα έντονα ανάμεσα στους κύκλους των καπνιστών πούρων ανά τον κόσμο.

Πότε πρέπει να σταματήσω να καπνίζω το πούρο;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κανόνες σχετικά με το πούρο σας. Έχει ακουστεί ακόμη και η άποψη ότι δεν πρέπει να καπνίζετε περισσότερο από το μισό πούρο, κάτι βέβαια που κατά τη γνώμη μας δεν είναι σωστό.

Εν τέλει, η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας και έχει να κάνει με τις δοκιμές που θα κάνετε και την εμπειρία σας στο κάπνισμα πούρων. Εάν δεν σας βολεύει να κρατάτε το πούρο καθώς φτάνετε προς το τέλος ή νιώθετε να αρχίζουν να καίγονται τα δάχτυλά σας ή να έχει αλλοιωθεί η γεύση που είχατε, τότε καλύτερο είναι να σταματήσετε το κάπνισμα. Σε αντίθεση με το τσιγάρο, δεν υπάρχει φίλτρο στην άκρη ενός πούρου, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να πρέπει να σταματήσετε να καπνίζετε όταν φτάνετε κοντά στο τέλος του.

Σταματήστε το κάπνισμα του πούρου εάν σας δημιουργεί δυσάρεστη αίσθηση

Μερικές φορές το κάπνισμα ενός πούρου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε μια ελαφριά αδιαθεσία ή να προκαλέσει αίσθημα ζάλης ή ναυτίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους και ειδικά σε αρχάριους καπνιστές, ενώ συνδέεται άμεσα με την επιλογή του πούρου που έχετε κάνει και κατά πόσο είναι δυνατής ή μέτριας γεύσης.

 

Να θυμάστε πάντα πως το κάπνισμα ενός πούρου πρέπει να είναι μια ευχάριστη και απολαυστική κατάσταση και επομένως σε περίπτωση που δεν σας δημιουργούνται τέτοια αισθήματα, είναι καλύτερο να αφήσετε το πούρο στην άκρη.

Σταματήστε το κάπνισμα του πούρου εάν η γεύση του δεν είναι απολαυστική ή αρχίζει να αλλοιώνεται

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, κάθε πούρο έχει τα δικά του αρώματα και τις δικές του ξεχωριστές γεύσεις. Καθώς λοιπόν καπνίζετε ένα πούρο θα αναπτυχθούν όλες αυτές οι γεύσεις είτε στην αρχή είτε κατά στη διάρκεια αυτής της εμπειρίας. Ενδέχεται όμως καθώς πλησιάζετε προς το τέλος αυτής της εμπειρίας, οι συγκεκριμένες γεύσεις να αλλοιώνονται ή να αρχίσουν να υποχωρούν.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και γιατί πλησιάζοντας προς την άκρη, το πούρο γίνεται πολύ ζεστό κάτι που προκαλεί μια πιο πικρή αίσθηση. Για να διορθώσετε αυτή την κατάσταση μπορείτε είτε να σταματήσετε το κάπνισμά του είτε να καθαρίσετε το πούρο για να συνεχίσετε.

Έχετε υπόψη τα 3 βασικά μέρη κατά το κάπνισμα του πούρου

Το πρώτο μέρος είναι το ζέσταμα του πούρου, όπου θα απομακρύνετε τυχόν ανεπιθύμητες γεύσεις και η αίσθηση που αφήνει το συγκεκριμένο πούρο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται.

Το δεύτερο μέρος είναι το πιο γευστικό μέρους του καπνού σας όπου η πλήρωση θα είναι στο βέλτιστο επίπεδο και θα συλλέξετε μια ποικιλία από αρώματα και γεύσεις.

Τέλος, το τρίτο και τελευταίο μέρος είναι αυτό που ενδέχεται να υποχωρήσει η γεύση και συνεπώς να αντιληφθείτε πως πλέον δεν έχει νόημα η συνέχεια του καπνίσματος του συγκεκριμένου πούρου. Αυτό το τελευταίο στάδιο ενδέχεται να δημιουργήσει μια ελαφρώς άσχημη αίσθηση λόγω της συσσώρευσης ελαίων και πίσσας από τον καπνό.

Για να καθαρίσετε έστω το πούρο εάν δε θέλετε ακόμη να σταματήσετε το κάπνισμα, μπορείτε να φυσήξετε απαλά μέσα στο πούρο . Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσετε το πούρο και να αφαιρέσετε μερικά από τα πικρά έλαια που έχουν συσσωρευτεί.

Υπάρχουν τελικά κανόνες στο κάπνισμα ενός πούρου;

Η αλήθεια και με βάση όσα αναφέραμε παραπάνω είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες. Εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από την προσωπική προτίμηση κάθε ανθρώπου αλλά και από το πούρο που θα επιλέξετε να καπνίσετε. Μερικά πούρα θα αρχίσουν να καίνε περισσότερο και να έχουν μια πικρή αίσθηση αρκετά πριν φτάσετε προς το τέλος του δρόμου. Από την άλλη, υπάρχουν πούρα που έχουν φανταστική υπέροχη γεύση μέχρι και λίγο πριν καούν τα δάχτυλά σας.

Με τον καιρό και την απόκτηση εμπειρίας, κάνοντας σίγουρα δοκιμές αλλά και λάθη, θα ξέρετε ποια πούρα έχουν υπέροχη γεύση μέχρι το τέλος και ποια είναι καλύτερα να σταματήσετε νωρίτερα το κάπνισμά τους.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση