Νέα, πουροκόπτες, υγραντήρες πούρων

Πώς να επιλέξεις το ιδανικό πούρο

Εκτός από το ουίσκι και τα μπάρμπεκιου, το κάπνισμα ενός πούρου είναι μια καθημερινή συνήθεια που, ωστόσο, έχει συνδεθεί και με τον εορτασμό σημαντικών σταθμών στη ζωή ενός άνδρα και μιας γυναίκας . Δεν είναι τυχαίο ότι σε διάφορα σπουδαία γεγονότα, όπως ο γάμος και η γέννηση ενός παιδιού  ανάβουμε ένα πούρο, για να δώσουμε έμφαση και περισσότερη επισημότητα στην περίσταση!

Όμως, όλα τα πούρα δεν είναι το ίδιο και σίγουρα δεν είναι όλα επάξια επιλογή για να συντροφεύσουν μια σημαντική στιγμή. Επιλέγοντας, λοιπόν, το κατάλληλο πούρο είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά για τους νέους καπνιστές.

Το θετικό είναι ότι αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να βρεις τα πατήματά σου για να μπορείς να επιλέγεις το σωστό πούρο με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

Η Ανατομία Ενός Πούρου

Κάθε πούρο αποτελείται από 4 μέρη:
1. Το άκρο (head) – Είναι η πλευρά που βάζεις στο στόμα σου για να καπνίσεις το πούρο. Θα χρειαστεί να κόψεις την άκρη αυτή πριν το καπνίσεις, αν, φυσικά, δεν το κάνει ο υπάλληλος του καταστήματος πριν από εσένα. Για να το κόψεις, έχεις τρεις επιλογές
πουροκόφτης (απλός και αποτελεσματικός τρόπος που αξίζει να δοκιμάσεις)
κοφτερό μαχαίρι (κακή επιλογή που δεν ενδείκνυται) και
τα δόντια σου (όχι, καλύτερα να το αποφύγεις επειδη δεν είναι και το καλύτερο θέαμα!)

2. Το κάτω μέρος (foot) – Είναι η πλευρά που ανάβεις. Τις πιο πολλές φορές είναι ήδη κομμένη πριν το πούρο φτάσει στα χέρια σου.

3. Η γέμιση (filler) – Ο καπνός με τον οποίο γεμίζεται ένα πουρό. Εδώ βρίσκουμε συνήθως τόσο αποξηραμένα όσο και φύλλα καπνού που έχουν υποστεί ζύμωση – κάτι που συνδράμει στην απελευθέρωση αρωμάτων και γεύσεων.

4. Το περιτύλιγμα (wrapper) – Το εξωτερικό μέρος του πούρου, το οποίο, παρεμπιπτόντως είναι και το κύριο συστατικό που ευθύνεται για τη γεύση του. Για αυτό το λόγο, τα πούρα Κούβας γίνονται πάντα ανάρπαστα.

 

Επιλέγοντας το σωστό πούρο

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στην ιστοσελίδα μας θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία καλοδιατηρημένων πούρων ενώ στο φυσικό μας κατάστημα θα οδηγηθείτε σε ένα χώρο ελεγχόμενης υγρασίας για να επιλέξετε το ιδανικό πούρο.

Γιατί υπάρχουν τέτοιες παράξενες συνθήκες μέσα σε ένα κατάστημα πούρων;

Επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό τα πούρα να αποθηκεύονται και να διατηρούνται σε χώρο που δεν έχει ούτε πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας (θα μουχλιάσει το πούρο) αλλά ούτε και πολύ χαμηλά (θα το ξεράνει). Τώρα που ξεκαθαρίστηκε αυτό, ας δούμε τι πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις το επόμενο πούρο ώστε να είσαι βέβαιος πως έκανες τη σωστή επιλογή.

Μπορείς να αξιολογήσεις ένα πούρο ανάλογα με:

1. Το σώμα του – Σε αυτή την περίπτωση, ο όρος “σώμα” αφορά στην ένταση της γεύσης. Συνήθως, οι νεοεισερχόμενοι στην όλη εμπειρία του καπνίσματος πούρου ξεκινούν με ανοιχτόχρωμα πούρα (έχουν ελαφριά γέμιση/γεύση) και προχωράνε σε πιο σκουρόχρωμα (πιο βαριά γεύση) μετέπειτα.

2. Το μέγεθος – Εδώ πρέπει να γνωρίζουμε δυο μεγέθη
(1) το μήκος (μετριέται σε ίντσες στο εξωτερικό) και
(2) το διαμέτρημα/διάμετρο (μετριέται σε gauge, με κάθε gauge να είναι 1/64 της ίντσας)
Επομένως, ένα πούρο 7 Χ 48 είναι γύρω στις 7 ιντσες (περίπου 18 εκ) και 48/64 της ίντσας (περί τα 2 εκ) παχύ. Να σημειώσουμε ότι το μέγεθος και η γεύση δεν είναι αλληλοεξαρτώμενα μεγέθη. Δηλαδή, το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. Απλά, πούρα με μεγαλύτερη διάμετρο δίνουν το περιθώριο να γεμίσουν με πιο πολύπλοκα μίγματα καπνού – κάτι που ενδεχομένως να βελτιώσει τη γεύση.

3. Το Σχήμα – Δύο είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη πούρων, τα (1) parejos (τα πιο συχνά πούρα με τη μια πλευρά ανοιχτή και την άλλη στρογγυλεμένη – αυτή θέλει κόψιμο) και τα (2) figurados (δεν είναι τα κλασσικά μακρόστενα πούρα – έχουν πιο κωνικό σχήμα (σαν τη σφαίρα ενός όπλου) με μυτερή τη μια πλευρά. Κάποιο ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα figurados διακρίνονται από μεγαλύτερη συγκέντρωση καπνού, κάτι που τους δίνει μια πιο γεμάτη γεύση. Οι περισσότεροι καπνιστές πούρων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να διακρίνουν κάποια αισθητή διαφορά ανάμεσα στα δύο είδη. Φυσικά, αυτές είναι κάποια γενικές κατηγορίες πούρων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αμέτρητες υποκατηγορίες για να επιλέξεις!

Πώς να ελέγξεις την ποιότητα ενός πούρου

Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι η συνολική εικόνα του πούρου. Ρόλαρέ το ανάμεσα στα δάχτυλά σου και προσπάθησε να παρατηρήσεις αν νιώθεις “καρούμπαλα”, κενά ή “σβώλους”. Όσο πιο ομοιόμορφη η κατανομή του καπνού εσωτερικά του πούρου, τόσο το καλύτερο, επειδή αυτό επηρεάζει την εμπειρία σου. Ένα πούρο με κενά ή “σκληρή” υφή θα σε δυσκολέψει στο κάπνισμα.

Το δεύτερο πράγμα που κοιτάμε είναι η ποιότητα του καπνού. Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό βασιζόμενοι στην όραση μας. Για αυτό το λόγο, ανατρέχουμε τόσο στην φήμη του κατασκευαστή όσο και στην συνολική βαθμολογία του εν λόγω πούρου. Αν έχεις και πάλι αμφιβολίες, απλά ζήτησε την βοήθεια ενός ειδικού.

Ανάβοντας το πούρο με τον σωστό τρόπο

Χρησιμοποιούμε πάντα αναπτήρα βουτανίου ή ξύλινα σπίρτα για να ανάψουμε ένα πούρο. Αυτό επειδή οι αναπτήρες αερίου, καθώς και τα χάρτινα σπίρτα, παράγουν χημικά που επηρεάζουν αρνητικά την γεύση του πούρου. Επομένως, καλύτερα να αποφεύγονται.

Πριν ανάψεις το πούρο σου, άναψε το άκρο του πούρου ενώ ταυτόχρονα το περιστρέφεις μερικές φορές, προσέχοντας να ΜΗΝ αγγίξει η φλόγα το πούρο. Σε αυτή τη φάση, το μόνο που θέλουμε είναι να ζεστάνουμε τον καπνό για να σιγουρευτούμε ότι αυτός θα καίει ομοιόμορφα.

Κατόπιν, κράτησε την φλόγα μπροστά από το πούρο (εξακολουθείς να μην το ακουμπάς με τη φωτιά σου) και απαλά το περιστρέφεις ξανά μερικές φορές ενώ παράλληλα τραβάς μερικές πρώτες ρουφηξιές.

Αυτό ήταν!

Πούρα Κούβας – Είναι στα αλήθεια τόσο καλά;

Με μια λέξη ΝΑΙ. Η κυβέρνηση της Κούβας έχει θεσπίσει εξαιρετικά σκληρούς και αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με την παρασκευή πούρων. Μόνο τα υψηλότερης ποιότητας πούρα εγκρίνονται για προώθηση στην αγορά.

Πέραν τούτου, οι torcedores (οι τυλιχτές πούρων στην Κούβα) είναι, πιθανότατα, οι καλύτεροι στον κόσμο. Οι περισσότεροι τυλίγουν πούρα από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους.

Μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από πούρα Κούβας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να προχωρήσετε άμεσα σε online παραγγελία, κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

Μερικά δημοφιλή πούρα Κούβας που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας είναι τα κάτωθι: (Τα οποία προφανώς μπορείτε να αγοράσετε και online):

Related Posts